Over Jeroen Buys

portret Jeroen

Mijn overtuiging en aanpak

In mijn coaching zet ik zowel mijn levenservaring als de nodige training en opleiding in. Ik bied een betrokken, kritische, maar ook veilige en betrouwbare coachrelatie. Met een geduldig en luisterend oor, en altijd een motivatie tot het behalen van resultaten in de gewenste veranderingen of oplossingen.

Ik heb de overtuiging dat ieder mens in de kern een uniek vermogen bezit. Maar dat ze door allerlei moeilijke situaties waarin ze kunnen verkeren, daar niet goed meer bij kunnen. Zichzelf een beetje kwijt zijn. Ik ga graag met je op zoek naar de ingang tot die unieke kern. Om ook weer energie en vermogen op te bouwen en weer meer positieve sturing te krijgen op je leven.

Mijn achtergrond

Ik begon mijn werkende leven als ontwerper en computer-animator. Dat verschoof al snel naar meer coördinerende functies in multimedia bedrijven. In 2003 werd ik zelfstandig projectmanager en in 2013 startte ik daarnaast mijn eerste coachwerkzaamheden. Toevallig eigenlijk, omdat iemand me daarvoor vroeg. Het coachen bleek me, meer dan al het andere, te passen als een handschoen. Nu ben ik uitsluitend nog werkzaam als coach. Met daarnaast soms een beetje klussen, om het hoofd af en toe wat rust te geven en even de handen te laten spreken.

Mijn ietwat slingerende loopbaanpad heeft me veel kennis en ervaring gebracht aangaande allerlei overheden en bedrijven en de daarin functionerende processen. Zoals creatieve processen, communicatie, dienstverlening, logistiek en de toepassing van ICT in dat alles.

Maar wat me het meeste boeit is het welzijn en het functioneren van de mens binnen al die omgevingen. Iets wat lang niet altijd vanzelfsprekend is, vast kan zitten of wezenlijke vragen of problemen kan oproepen. En waarnaar ik altijd nieuwsgierig ben en waarvoor ik mijn vaardigheden graag inzet om mensen daarin vooruit te helpen.

Opleidingen en kennis

Ik heb diverse NOBCO-geaccrediteerde opleidingen gevolgd; Coach@Work, Coach Intensive, Coach Expert en Train Intensive, bij Nonons (voorheen Coach020). Naast mijn levenservaring put ik uit diverse bronnen en methoden als TA (Transactionele Analyse), Voice Dialogue, ACT (Acceptance & Committment Therapy), NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), het Bateson model en Systemisch Werken.